De dagen van ongezond zonnebaden en schadelijke zonnebankbehandelingen zijn gelukkig voorbij. Nu we ons steeds meer bewust worden van de gevaren van UV-stralen, is het verstandig om ons te richten op veilige alternatieven om een ​​gezonde, stralende teint te krijgen. Een van de meest populaire opties is het gebruik van zelfbruiners.

Zelfbruiners zijn producten die op de huid worden aangebracht om een ​​tijdelijke, natuurlijke bruine kleur te geven. Ze bevatten doorgaans een chemische stof genaamd dihydroxyacetone (DHA), die een reactie aangaat met de aminozuren in de bovenste laag van de huid en zo een bruine tint creëert. Hoewel zelfbruiners veiliger zijn dan zonnebaden, is het belangrijk om het gebruik ervan te begrijpen om ervoor te zorgen dat je het gewenste resultaat bereikt.

Enkele tips

Gebruik de juiste formule: Er zijn veel verschillende soorten zelfbruiners op de markt, waaronder lotions, mousses, sprays en doekjes. Kies een formule die het beste bij je past en volg de instructies op de verpakking.

Breng het product gelijkmatig aan: Werk van beneden naar boven en van buiten naar binnen, waarbij je het product in cirkelvormige bewegingen aanbrengt. Gebruik indien nodig een tanning-mitt om de zelfbruiner gelijkmatig te verdelen en vlekken te voorkomen.

Wees geduldig: Het kan enige tijd duren voordat de kleur zich ontwikkelt, dus wees geduldig en wacht tot het product volledig is opgedroogd voordat je je aankleedt of iets anders gaat doen.

Zelfbruiner voor een zomerse gloed

Zelfbruiner is de perfecte manier om een zomerse gloed te krijgen zonder je huid bloot te stellen aan schadelijke UV-stralen. Het gebruik van zelfbruiner kan echter intimiderend zijn als je het nog nooit hebt geprobeerd. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over zelfbruiner om de perfecte zomerse gloed te bereiken.

Hoe werkt zelfbruiner?

Zelfbruiner bevat een chemische stof genaamd DHA (dihydroxyacetone), die een reactie aangaat met de aminozuren in de bovenste laag van je huid. Dit veroorzaakt een verkleuring van je huid, wat resulteert in een bruine kleur. De kleur blijft meestal enkele dagen tot een week zichtbaar, afhankelijk van hoe vaak je doucht en je huid hydrateert.

Huid voorbereiden

Een goede voorbereiding is essentieel voor een gelijkmatige kleur. Begin door je huid te exfoliëren, dit helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor het product beter opgenomen wordt en voorkomt dat het product zich ophoopt in droge plekken. Zorg ervoor dat je je huid een dag voor het aanbrengen scheert of onthaart, anders kan het zelfbruinerproduct zich ophopen in de haartjes en kan dit leiden tot vlekken en onregelmatigheden.

Aanbrengen zelfbruiner

Breng de zelfbruiner gelijkmatig aan over je hele lichaam met behulp van een zelfbruiner-handschoen of een applicator-mitt. Begin bij je voeten en werk omhoog naar je benen, buik, armen en decolleté. Wees extra voorzichtig bij knieën, ellebogen, handen en voeten, want deze gebieden hebben vaak de neiging om de kleur op te nemen en intenser te kleuren. Masseer het product zachtjes in cirkelvormige bewegingen in, zodat je geen strepen of vlekken krijgt. Laat het product volledig drogen voordat je kleding aantrekt.

De kleur onderhouden

Als je de kleur langer wilt behouden, hydrateer dan dagelijks met een rijke bodylotion en vermijd heet water en agressieve douchegels. Gebruik een milde douchegel en probeer zo min mogelijk te scrubben, omdat dit de kleur kan vervagen. Breng eventueel om de paar dagen een nieuwe laag zelfbruiner aan om de kleur op te frissen.

Zomerse gloed creëren

Met deze tips ben je goed voorbereid om je eigen zomerse gloed te creëren. Kies een zelfbruiner die bij je past en breng het zorgvuldig aan voor een mooie, gelijkmatige kleur. Onderhoud de kleur door je huid goed te hydrateren en zachtjes te reinigen. Vergeet niet dat de kleur enkele dagen tot een week zicht